Йогурт може негативно вплинути на стан зубів малюків


Навіть якщо малюк звик регулярно чистити зуби, роблячи це і уранці і увечері, від негативного впливу солодкого на них це захищає лише частково. Учені стверджують, що у тих дітей, яким батьки не відмовляють в солодкому, в два рази частіше з’являється карієс, навіть за умови, що гігієну зубів вони ретельно дотримуються. І якщо йдеться про солодкий йогурт, який багато батьків вважають дуже корисним, то на зуби він діє так само згубно.

Співробітники університету Едінбургу, попереджають, що йогурт, який діти їдять або п’ють між основними прийомами їжі, збільшує вірогідність карієсу. Тобто виходить, що у даному контексті йогурт нічим не відрізняється від цукерок або газованої води. Тому фахівці закликають свідомих батьків контролювати споживання малюками йогурту. Краще всього включати його до складу сніданку, обіду або вечері, а не давати між їдою. А для перекушування ідеально підійдуть фрукти, що знижують ризик розвитку карієсу.

Такі висновки експерти зробили, провівши аналіз інформації про стан зубів, особливостях гігієни порожнини рота і раціону харчування майже чотирьох тисяч дітей від 2 до 5 років. Було визначено, що ті малюки, які, починаючи з двох років, чистили зуби рідше за один раз в день або взагалі не практикували чищення зубного ряду, в п’ять років в два рази частіше мали карієс. До того ж ризик цього захворювання підвищувався, якщо батьки не звертали уваги на формування здорового раціону живлення.

Проте це зовсім не означає, що йогурт не корисний для організму в цілому. Було проведено дуже багато досліджень, в ході яких учені знаходили підтвердження корисності цього продукту. Наприклад, нещодавно американські учені розповіли, що постійне споживання йогурту може поліпшити стан не лише кишечника, але і серця, а також судин. Постеживши за 2000 добровольцями упродовж 15 років, експерти визначили, що ті, хто любив йогурт і часто включав його в меню, були менше схильні до підвищенню тиску. Їх показники ПЕКЛО в середньому були нижчі, ніж у тих, хто не любить цей молочний продукт. В цілому у 31% людей, що беруть участь в дослідженні, тиск був нижчий. Усі вони споживали не менше 6 склянок йогурту низької жирності впродовж трьох днів.

Правда, медики остерігають тих, хто має намір їсти цей продукт як можна частіше, з приводу необхідності враховувати його калорійність. Адже таке доповнення до раціону може підвищити загальну кількість споживаних калорій і привести до набору зайвих кілограмів.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Вінниця, Луцьк, Чернівці, Рівне, Хмельницький, Ужгород, Дрогобич, Виноградів, Калуш, Житомир, Черкаси, Полтава, Біла Церква, Самбір, Стрий, Коломия, Кам'янець-Подільський, Червоноград, Миколаїв, Жовква, Харків, Дніпро, Чернігів, Ковель, Херсон, Золочів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *